lördag 15 oktober 2011

Recension: Skamfläck.

Författare: Caroline Engvall.
Uppläsare: Rebecka Hemse.
Speltid: 6 tim, 32 min.
Genre: Fakta.
Förlag: Earbooks/Kalla kulor.
Utläst: 15 oktober 2011

Info: Detta är den sanna berättelsen om Sandra, Jocke och Nadja, tre på ytan vanliga ungdomar som till synes frivilligt valt att sälja sina kroppar, att låta sig förnedras, utnyttjas och våldtas gång på gång. Tillsammans är de en bild av ett Sverige som alltför få känner till och som vi inte längre kan blunda för.
Sandra, Jocke och Nadja är ungdomar som aldrig blev sedda, som valde att ta ut sin smärta på den egna kroppen och sålde sex i ett desperat hopp om att ångesten i själen skulle pysa ut och försvinna. Berättelser som deras finns överallt omkring oss; i städer och byar, i alla samhällsklasser. Genom att dela med sig av sina livsöden vill de visa andra i samma situtaton att de inte är ensamma och att det trots allt finns en väg som leder ut ur helvetet.

Egna kommentarer: En mycket bra bok om ett mycket bra ämne. Har läst den första boken (14 år till salu) och tyckte den var bra. Men till skillnad från den första boken handlade denna om tre ungdomar och boken hoppar mellan dessa tre och deras historier. Det kunde bli rätt rörigt om man inte lyssnade noga och hörde vem det handlade om. Så ibland var man helt bortkollrad och det var tråkigt på en så bra bok.

Betyg: 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar