onsdag 30 september 2015

Recension: Älskaren från huvudkontoret


Författare: Camilla Grebe.
Uppläsare: Katarina Ewerlöf.
Genre: Spänningsroman.
Speltid: 13 tim 49 min.
Förlag: Bonnier Audio
Utgivningsår: 2015.
Utläst: 30 september 2015.

Info: Emma har en älskare. En älskare som är allt hon har drömt om och lite till. Det finns egentligen bara ett problem – han råkar vara vd på klädjätten där hon är anställd: en opraktisk, men samtidigt oemotståndligt kittlande omständighet som väl egentligen inte utgör ett hinder för en relation. Eller?
På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst – lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en ung kvinna bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.
Peter Lindgren, resignerad men rutinerad kriminalpolis, får hjälp av beteendevetaren Hanne Lagerlind i utredningen av mordet, som bär tydliga likheter med ett tio år gammalt, olöst brott. Tillsammans söker de efter svaren som kan förklara det fruktansvärda brottet; en undersökning som sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden och som också får dem att trevande återuppta den relation de en gång hade.
Vem är den mördade kvinnan? Har brottet en koppling till det snarlika mordet ett decennium tidigare? Varför försvann älskaren från huvudkontoret och varför verkar kärleken alltid vilja något annat med oss än vi vill med den?


Mina kommentarer: En bok med många överraskningar i. Det utvecklade sig inte alls så som jag hade trott. Riktigt bra bok och den var inte alls uppenbar och det tyckte jag om. Lagom mycket av allting. Mycket bra!

Betyg: 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar