onsdag 12 april 2017

Recension: Häxan

Författare: Camilla Läckberg.
Uppläsare: Katarina Ewerlöf.
Genre: Deckare.
Speltid: 23 tim 31 min.
Förlag: Bonnier Audio.
Utgivningsår: 2017.
Serie: Fjällbacka del 10.
Utläst: 12 april 2017.

Info: När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara?
Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.
 
Kommentarer: Riktigt bra. Som de andra i serien. Men väldigt förutsägbar på vissa sätt. Vid vissa tillfällen i boken tycker jag att det är lite löjligt hur rakt ur sitt eget liv hon har tagit saker. Självklart tar väl alla författare inspiration från sitt eget liv men det är trist när det blir så uppenbart och kopierat. Men boken och handlingen är bra.
Betyg: 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar