måndag 30 juli 2012

Tematrio - Titelfärger

Tematrio hos Lyran. Vi ska berätta om tre böcker med en färg i titeln.

1. Rosa elefanter - Karin Brunk Holmqvist. Selma och Arthur Jacobsson bor på en liten gård med bara hönsen och katten kvar. De har några år till sjuttio och lever stillsamt. Helt plötsligt blir det aktivitetet hos grannarna - Disa fyller sitt hus med rökelse och drömfångare och Hernemo spelar hög religiös musik och reser ett stort tält i trädgården. Det blir en tid av oro för Selma och Arthur med all denna konstiga aktivitet i deras närhet.

2. Den blå dagboken - James A. Levine. Handlar om en ung flickas liv på en brutal bordell i Mumbai. Barnen sitter inspärrade i burar i väntan på att kunderna tas emot och betjänas. Mellan barnen uppstår en hjärtskärande vänskap som hjälper dem genom deras vidriga tillvaro. Vi får följa flickan Batuk mellan tio och femton års ålder. Hennes far sålde henne till bordellen. Hon kommer över en penna och skriver ner sin historia.

3. Svart fjäril - Anna Jansson. Örebro skakas av en rad anlagda bränder och hela landet kan följa de dramatiska händelserna via tvn. Kriminalinspektör Per Arvidsson har bett om förflyttning till just Örebro för att komma över sin olyckliga förälskelse till kollegan Maria Wern och nu hamnar han mitt i händelsernas centrum. Även Maria Wern dras in i utredningen då en kvinna hittas mördad på en rastplats. Hennes kropp är svårt bränd, kläderna är i trasor och en blå syntetmössa har smält ned över hennes ansikte. Vem är hon? Finns det ett samband mellan mordet och pyromandåden?

2 kommentarer:

  1. Har inte läst någon av dem, men kanske kommer jag så småningom till Svart fjäril. Försöker beta av den serien och har kommit till fjärde delen :)

    SvaraRadera
  2. här var det enbart sådant som jag inte läst. Spännande!

    SvaraRadera