tisdag 26 februari 2013

Recension: Sonjas sista vilja


Författare: Åsa Hellberg.
Uppläsare: Kerstin Andersson.
Speltid: 9 tim 1 min
Förlag: HörOpp!
Utläst: 26 februari 2013.
Serie: Sonja 1.

Info: Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det.
Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor Vill de och kan de göra Sonja till viljes? Sonjas sista vilja är en riktig bladvändare. Tre vanliga tjejer i femtioårsåldern rycks upp från sina liv och tvingas börja om på nytt under mycket ovanliga omständigheter. Vi följer dem andlöst vare sig det handlar om heta kärleksaffärer i Paris, jobbiga exmakar i Stockholm eller gulliga barnbarn i Östersund.

Mina kommentarer: En mysig feel good-bok. Man blir glad av att läsa den. Vill man ha något lätt och glatt att läsa är denna att rekommendera. Det finns en fortsättning som heter Sonjas hemlighet. Den ska jag läsa framöver. Ska bli kul att veta lite mer om dessa kvinnorna och även om den avlidna Sonja.
Betyg: 4. (Boktipsets betygestimat: 3,6)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar