söndag 7 december 2014

Recension: Gone girl


Författare: Gillian Flynn.
Genre: Spänningsroman.
Antal sidor: 555.
Utgivningsår: 2014.
Förlag: Pocketförlaget.
Utläst: 6 december 2014.

Info: Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.
På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig var är Amy?

Egna kommentarer: Denna boken röstades fram i den bokcirkel jag är med i. Det är första gången jag är med i en bokcirkel så det ska bli spännande. Den hade sina sega perioder här och var men överlag tycker jag att den var rätt bra. När jag kommit till sidan 300 ungefär så blev jag fast. Då kom det en twist som gjorde att jag verkligen inte kunde lägga ifrån mig boken. Jag var tvungen att läsa ut den för att få reda på vad som skulle hända. Riktigt bra med många nervpirrande moment och man satt och tänkte: Hur ska detta gå? Vad händer nu? Slutet kom som en chock för mig. Självklart att den slutade just så efter allt man läst men det var inte riktigt det slutet som jag hade önskat mig. Men det gjorde inte det hela mindre bra för det dock. Bra bok och läsvärd!!
Mina betyg: 4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar