söndag 3 maj 2015

En smakebit på søndag: Eleanor & Park


Har längtat till En smakebit på søndag. Jag tycker att det är så kul att dela med mig av vad jag läser nu när jag har fått igång läsningen, fått tillbaka läslusten och vill läsa.
Det har varit en slapp helg. Maken har jobbat två 12 timmars pass så jag har varit hemma själv med barnen. Massor av syskonbråk mellan pojkarna och dottern har gått på mina nerver, som vanligt. Igår kväll fick äldsta sonen feber och den höll i sig under förmiddagen idag. Men efter medicin och en tupplur vid lunch verkar den ha gett med sig så nu hoppas jag på feberfritt.
Vädret har varit jättekonstigt. Igår vaknade jag till ett tjockt lager med snö. SNÖ!! Men på kvällen fanns det inget kvar. Idag har solen hållit sig framme men med lite hagel mitt på dagen. Nu hoppas jag att snön håller sig borta fram till det är dags för vinter igen. Nu vill vi ha vår och sommar med värme och utelekar.
Läser en ungdomsbok nu som helt enkelt handlar om hur det är att var tonåring och kär. Så härlig bok! Här kommer en smakbit från boken "Eleanor & Park" av Rainbow Rowell (älskar författarens namn!!):

"Jag gillar dig inte", sa han. "Jag behöver dig."
Han väntade på att hon skulle ta ner honom. Säga "Ha!" eller "Gud!" eller "Har du fått det där ur en låt med Bread?"
Men hon sa inget.
Han lade sig på sängen igen och brydde sig inte om ifall hon hörde den skvalpa. "Du kan fråga varför jag behöver dig", viskade han. Han behövde inte ens viska. I mörkret behövde han bara röra på läpparna och andas i luren. "Men det vet jag inte. Jag vet bara att jag gör det... Jag saknar dig, Eleanor. Jag vill vara med dig hela tiden. Du är den smartaste tjej jag har träffat i hela mitt liv, och den roligaste, och allt du gör kommer som en överraskning. Och jag önskar att jag kunde säga att det är bara därför jag gillar dig för då skulle jag låta otroligt medveten som människa... Men jag tror att det beror lika mycket på att ditt hår är rött och dina händer är så mjuka... och att du luktar som en hembakad födelsedagstårta."
Han väntade på att hon skulle säga något. Det gjorde hon inte.8 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Den här står på listan över böcker jag vill läsa i år.

  SvaraRadera
 2. Den här har jag hört mycket gott om och är lite nyfiken på den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. har hört mycket om denna. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Det är en riktigt bra bok, det där! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Eleanor & Park har jag blivit väldigt nyfiken på, den har ju synts en del på olika bokbloggar :)

  SvaraRadera