lördag 17 oktober 2015

Recension: Lejontämjaren

Författare: Camilla Läckberg.
Uppläsare: Katarina Ewerlöf.
Genre: Deckare.
Speltid: 14 tim 04 min.
Förlag: Bonnier Audio.
Utgivningsår: 2014.
Serie: Fjällbacka del 9.
Utläst: 17 oktober 2015.

Info: Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.


När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.
Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.

Mina kommentarer: Spännande ibland men handlingens gång är samma som i de andra. När en stor händelse händer i boken, speciellt mot slutet, så blir man inte förvånad för det har hänt i flera andra av hennes böcker. Det känns som att Camilla Läckberg har dålig fantasi och upprepar sig i böckerna, bara bytt ut lite handling och namn på personer. Antingen borde hon avsluta denna serien eller komma på något nytt. Det börjar bli lite trist.
Betyg: 3.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar