onsdag 7 oktober 2015

Recension: Ro utan åror

Författare: Ulla-Carin Lindquist.
Uppläsare: Lena Endre.
Genre: Biografi.
Speltid: 3 tim 47 min.
Förlag: Norstedts Audio.
Utgivningsår: 2010.
Utläst: 6 oktober 2015.

Info: Samma dag som hon skulle fira sin 50-årsdag fick TV-journalisten Ulla-Carin Lindquist sin diagnos. De problem hon haft med först sin högra hand, sen sitt ben och sen med allt fler muskler berodde på att hon drabbats av amyotrofisk lateralskleros, ALS. Det är den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Den saknar bot och leder snabbt till döden.

Den här boken är skriven under den korta sjukdomstiden. Ulla-Carin Lindquist skildrar sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.

Ulla-Carin Lindquist kom till Rapportredaktionen på SVT 1988 som programledare efter att tidigare ha arbetat med lokalradion och i regionala Östnytt. Som ankare i Sveriges största nyhetsprogram blev hon snabbt mycket populär. 2000 flyttade hon med sin familj till Kanada och återände två år senare till Rapport, så som reporter. Våren 2003 gjorde hon sin sista arbetsdag på SVT och avled den 10 mars 2004.

Mina kommentarer: Jag har läst denna förut men det var första gången som jag lyssnade på den som ljudbok. Lika bra alla gånger. Den är full av så många känslor. En bra bok om hur sjukdomen ALS är. Man får va med från första symptom och diagnos till slutet. Alla borde läsa denna.
Betyg: 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar