fredag 12 augusti 2016

Recension: Mörka platser


Författare: Gillian Flynn.
Uppläsare: Anna Maria Käll.
Genre: Spänningsroman.
Speltid: 15 tim 3 min.
Förlag: Word Audio Publishing.
Utgivningsår: 2013.
Utläst: 11 augusti 2016.

Info: Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde - och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.

Tjugofem år senare spårar en grupp påstridiga privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby lever på smulorna från en fond, upprättad av välgörare som sedan länge glömt bort henne. Libby ser en chans att tjäna en hacka på sin tragedi. Mot en summa pengar tar hon kontakt med de som var involverade den där gången. Kanske ska det visa sig att hennes vittnesmål inte var så vattentätt trots allt.

Libbys efterforskningar tar henne från sjaskiga strippklubbar i Missouri till övergivna turiststäder i Oklahoma, och undan för undan börjar den ohyggliga sanningen uppdagas för henne. Libby är tillbaka där hon började och där hon egentligen alltid varit: På flykt från verkligheten. På flykt från en mördare.

Mina kommentarer: Älskar Gillians böcker. Det är spänning från början till slut. Långsamt nystas sanningen fram men även fast man anar eller har några misstänkta så vet man inte förrän i slutet. Riktigt bra!!
Betyg: 5.

1 kommentar:

  1. Gillian Flynn har blivit en av mina favoriter! Mörka platser är min favorit :)

    SvaraRadera