lördag 4 mars 2017

Recension: Försoningen 120 stygn senare

Författare: Berete Rubin.
Uppläsare: Berete Rubin.
Genre: Biografi.
Speltid: 4 tim 34 min.
Förlag: Numberoneyou.
Utgivningsår: 2017.
Utläst: 4 mars 2017.

Info: Mitt arbetspass som stödpedagog på boendet för unga vuxna med psykiska funktions- nedsättningar började denna dag klockan halv tre.
Planen var att jag skulle komma hem igen vid elvatiden på kvällen. Men livet ville något annat!
Berete var bara 10 mm från döden efter ett brutalt mordförsök. Skadorna var livshotande och det var osäkert om hon skulle överleva. Berete överlevde och känner idag en djup tacksamhet över livet.

Försoningen 120 stygn senare är en gripande, stark och naken personlig berättelse om hur svårt lidande kan omvandlas till tacksamhet och inre glädje med hjälp av förlåtelsens och försoningens djupa läkekraft.
Läsaren får följa med Berete i hennes tuffa, spännande och innerliga resa från det ögonblick hon möter förövaren som skadar henne livshotande med två djupa knivhugg och fram tills att hon två år senare upplever en djup inre frid.
Boken ger både kunskap om hur vi kan nå mer inre glädje och en energi som stödjer läsaren att själv vilja förlåta och försonas med gamla händelser som hindrar oss från att leva fullt ut.

Det finns också två guidade meditationer att beställa, Förlåtelse och Försoning, som ger stöd i processen att återknyta till mer glädje och frid genom att avsluta lidande.
 
Kommentarer: Hade hört talas om denna historien genom ett tv-program. Så egentligen visste jag redan vad som hände och hur det gick men tänkte ändå läsa boken då jag tänkte att man kunde få reda på mer detaljer än i en intervju på tv. Men jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att intresset svalnade. Kanske för att jag redan visste det mesta eller för att den ändå blev seg. Författare läste in den själv och kanske det spelade in. Jag tror också för att det var lite för mycket "tjat" när hon pratade om återhämtningen. Det var i alla fall ingen bok som fastnade.
Betyg: 3.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar