lördag 18 mars 2017

Recension: Jag är Ida


Författare: Ida Holmsten & Theodor Lundgren.
Uppläsare: Gunilla Leining.
Genre: Biografi.
Speltid: 5 tim 12 min.
Förlag: Lind & Co.
Utgivningsår: 2017.
Utläst: 18 mars 2017.

Info: Det här är en berättelse om utanförskap. Om en ung kvinnas kamp för värdighet och upprättelse. Om ilska som sitter så djupt att den riskerar att rasera allt.

Ida Holmsten hamnar tidigt snett. Som barn känner hon sig misstrodd och utanför och hon gör allt för att minska smärtan. Snart lär hon sig att det som fungerar bäst är våld och alkohol, och att få andra att själva känna smärta. Det blir början på hennes resa mot avgrunden.

Jag är Ida: En ung kvinnas våldsamma liv skildrar en kvinnas kamp mot både sig själv och omvärlden. Den visar hur motgångar kan få oss människor att välja destruktiviteten, men också hur vi kan finna kraften att söka ljuset även när vi befinner oss längst inne i mörkret.

Ida berättar inte bara om sitt liv som mamma och kriminell, utan också om utanförskapets konsekvenser och kärlekens kraft att förändra.
 
Kommentarer: En hemsk och otrolig historia. Fick reda på att hela denna boken är lögn. Ingenting hände av det hon säger. Även saker hon säger om familjemedlemmar stämmer inte. Dessa saker kan även bevisas - att det inte har hänt. Så då blir det en helt annan sak när man läser. Som bok är den bra men det är långt ifrån en biografi.
Betyg: 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar