torsdag 18 maj 2017

Recension: Hemmet

Författare: Mats Strandberg.
Uppläsare: Johan Ehn.
Genre: Spänningsroman.
Speltid: 10 tim 14 min.
Förlag: Norstedts.
Utgivningsår: 2017.
Utläst: 18 maj 2017.

Info: Joel återvänder efter tjugo år till småstaden där han växte upp. Han är tillbaka för att hjälpa sin mamma Monika att flytta in på ålderdomshemmet Tallskuggan. Monika har blivit dement, och Joel tvingas bli förälder till sin egen mamma.
På Tallskuggan jobbar hans barndomsvän Nina, som mer eller mindre växte upp i Joels familj. De har inte pratat med varandra sedan han flyttade, och det smärtsamma som hände i deras tonår har påverkat resten av deras liv.
Nu tvingas de åter samman. För Monika blir snabbt sämre på Tallskuggan. Hennes utbrott blir alltmer våldsamma, alltmer skrämmande. Det är nästan som om hon inte är sig själv .Hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Bara Nina och Joel känner henne så väl att de kan se tecknen. Bara genom att samarbeta kan de söka svar i det förflutna och försöka förstå det obegripliga.
 
Kommentarer: Wow! Jag älskar denna. Innehåller allting man kan önska sig. Jag var helt fastnaglad och vid vissa ställen i boken hade jag gåshud. Håret stod på armarna när jag lyssnade på den. Ger även stort beröm till inläsaren som gör de olika personerna såå bra. Ser fram emot fler böcker av Mats och inlästa av Johan. Har verkligen hittat en ny favoritförfattare. Ett stort plus är att både Mats och Johan är otroligt trevliga och snälla mot sina fans.
Betyg: 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar