onsdag 31 juli 2013

Recension: Lyckostigen


Författare: Anna Fredriksson.
Genre: Roman.
Antal sidor: 314.
Utgivningsår: 2012, 2012 (e-boken jag läste), 2013.
Förlag: Bokförlaget Forum.
Utläst: 31 juli 2013.

Info:
Tre människoöden flätas samman i oförglömlig relationsroman
Johanna bor på Lyckostigen. Men så särskilt lycklig är hon inte. Som ensamstående mamma till två tonårsdöttrar kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop och kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på exmaken Calle som har startat ett nytt liv.
Calle har lämnat småstaden för Stockholm. Han har gjort karriär och flyttat ihop med den välutbildade Fanny. Men hur han än försöker känns det inte riktigt som om han passar in i sin nya miljö.
Fanny får ständigt försvara sitt val av pojkvän inför sina vänner. De anser att hon och Calle inte passar ihop. Hon blir allt mer osäker. Har de rätt i sin omtanke, borde hon lämna honom? Eller är de bara avundsjuka?
När Johanna vinner en storvinst på lotto förändras livet för dem alla. På impuls köper hon en exklusiv vindsvåning i samma fastighet som Calle och Fanny bor i. Nu är det Calles tur att ta mer ansvar för barnen. Hennes beslut rubbar allas tillvaro i grunden. De tre tvingas se på sig själva och varandra med helt nya ögon.
Lyckostigen är en samtida klasskildring om familjerelationer och kärlek, och om tre individer med varsitt själsligt utanförskap.

Mina kommentarer: Igenkänningsfaktor. Kul att läsa om vanliga familjeproblem. Bonusfamilj, styvbarn, skilsmässobarn, varannan vecka-barn, jobb, pengar, vänner, skola, kärlek, sorg, hemligheter. Allting finns i denna boken.
Betyg: 4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar