torsdag 4 juli 2013

Recension: Sommarhuset


Författare: Anna Fredriksson.
Genre: Roman.
Antal sidor: 287
Utgivningsår: 2011, 2012 (mitt)
Förlag: Månpocket.
Utläst: 4 juli 2013.

Info: Försommar i Stockholm. Sol och grönska. Förväntan i luften. Men för Eva känns det nästan som ett hån. Hennes mamma har oväntat gått bort, och hon förstår knappt hur hon ska orka gå vidare. Känslan av övergivenhet blir inte mindre när hennes ende son flyttar hemifrån, full av framtidsglädje.
I samband med begravningen återförenas Eva med sina yngre syskon, Anders och Maja, som inte alls har stått mamman lika nära. De är som främlingar inför varandra och snart är de inbegripna i en bitter arvstvist. Eva har sett det som en självklarhet att hon ensam ska ta över det älskade sommarhuset i skärgården, men syskonen vill sälja så snart som möjligt.
I desperation packar Eva sina väskor och tar Waxholmsbåten ut till skärgårdsön där hon tänker tillbringa hela sommaren. Men ingenting blir som hon planerat. Bara några dagar senare överraskas hon av Anders med fru och tre barn, plus Maja och hennes pojkvän. De har kommit för att, mot Evas vilja, förbereda huset inför försäljning.
Under de veckor som följer vänds hennes liv upp och ner. Huset fylls av liv och rörelse, skratt och tårar. Eva tvingas lära känna sina syskon på nytt, men frågan är om de någonsin kan hitta tillbaka till varandra.

Mina kommentarer: En riktig bladvändare, svår att lägga ifrån sig. Fastnade direkt i handlingen och ville hela tiden veta mer om människorna och hur allt skulle gå för dem. En massa intriger, personliga kriser, relationer, känslor osv. Boken innehåller allt som gör att man som läsare sugs in i bokens alla händelser. En riktigt bra bok, en sommarbok. Rekommenderar den verkligen.
Betyg: 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar