lördag 28 mars 2015

Recension: Bridget Jones - Mad about the Boy

Författare: Helen Fielding.
Genre: Roman.
Antal sidor: 398.
Utgivningsår: 2015.
Förlag: Månpocket.
Serie: Bridget Jones dagbok 3.
Utläst: 27 mars 2015.

Info: Bridget Jones - Mad about the boy har Bridget Jones fyllt 50, fått två barn, det är fortfarande trassligt på kärleksfronten, och sociala medier gör inte livet lättare.

Vad gör man om en väninna har 60-årsfest samma dag som ens pojkvän har 30-årsfest? Är det fel att ljuga om sin ålder när man nätdejtar? Är det värre att dö av botox eller att dö av ensamhet till följd av rynkor? Twittrar verkligen Dalai Lama eller är det hans assistent? Är det vanligt att få färre följare ju mer man twittrar? Är det normalt att vara för fåfäng för att ta på läsglasögonen när man kollar om ens toyboy har huvudlöss? Är det samma sak att ligga med någon efter 2 dejter och 6 veckors messande som det var att gifta sig med någon efter 2 möten och 6 månaders brevskrivande på Jane Austens tid?

Bridget Jones grubblar över dessa och andra dilemman medan hon snubblar fram i tillvaron som ensamstående mamma och försöker twittra och sms:a samt återerövra sin sexualitet i det som vissa omoderna människor kallar ”medelåldern”.Egna kommentarer: Jag älskar den! Egentligen behöver jag inte skriva mer än så. Jag älskade de två första böckerna om Bridget Jones när hon är i 30 års åldern och har läst dem flera gånger och sett filmerna flera gånger. Jag blev riktigt glad när jag fick reda på att det skulle komma en till bok om henne. Väldigt svårt att lägga ifrån sig boken just för att den är så härlig att läsa, så behaglig och väldigt bra flyt. Det känns nu lite sorgligt att jag läst ut den, vill inte att upplevelsen redan ska vara över. Önskar att hon kunde skriva fler böcker om Bridget Jones - vill veta mer om det som hände i slutet av boken. Underbar bok, helt klart!!
Betyg: 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar