fredag 26 februari 2016

Recension: Anna-Lisas antik

Författare: Eli Åhman Owetz.
Uppläsare: Karin Mannerström.
Genre: Roman.
Speltid: 5 tim 40 min.
Förlag: Word Audio Publishing.
Utgivningsår: 2016.
Serie: Anna-Lisa 1.
Utläst: 26 februari 2016.

Info: När Anna-Lisa Johansson lämnar sitt trista kontorsjobb i Stockholm och öppnar antikaffär i en nedlagd lanthandel i Roslagen gör hon verklighet av sin dröm. Den unga antikhandlaren njuter i fulla drag av livet på landet och får snabbt vänner i byn. En av dem är Johnny, bilmekanikern med de gröna ögonen, som hälsar på allt oftare. Men orosmolnen hopar sig. Antiktjuvar härjar i trakten, och på närbelägna Solstaholms slott får Anna-Lisa en fiende att se upp med.
Anna-Lisas Antik är en feelgood-roman om att förverkliga en dröm, om att finna lyckan i ett enkelt liv på landet, och om att välja rätt man. Huvudpersonen Anna-Lisa Johansson, i dryga trettioårsåldern, är antikhandlare med retroinriktning och hennes passion för porslin, möbler och kläder från 1950-70-tal genomsyrar boken.
Mina kommentarer: En mycket härlig bok. Jag tyckte väldigt mycket om den. Lagom av allting - vänner, fiender, kärlek, livet, vardagen, jobb, drömmar. Så bra. Tänker definitivt läsa de andra böckerna om Anna-Lisa.
Betyg: 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar