lördag 6 februari 2016

Recension: Katten Cleo

Författare: Helen Brown.
Uppläsare: Madeleine Bockarovski.
Genre: Biografi.
Speltid: 8 tim 46 min.
Förlag: Bokfabriken.
Utgivningsår: 2015.
Utläst: 6 februari 2016.

Info: Helen Brown var verkligen inte en kattmänniska, men det var hennes nioårige son Sam. När hon såg den lycklige Sam hålla upp en nyfödd svart kattunge kunde hon inte längre stå emot. Familjen bestämde att katten skulle levereras så snart den var gammal nog.

Bara en vecka senare är sonen Sam borta. Död efter en tragisk bilolycka. Och ytterliggare några dagar senare anländer en liten låda med den svarta kattungen. Helen är förlamad av sorg och vill skicka tillbaka katten, men hennes yngre son, Rob, förknippar katten med storebrodern. När Helen ser Rob le för första gången sedan Sams död är det inget snack om saken - katten får stanna.

Cleo, som katten får heta, lär familjen att leva och skratta igen, och blir så småningom både en beskyddare, en tröstare och en vän. Katten Cleo är en enastående berättelse om katters läkande kraft som tar vid där Sjukhuskatten Oscar lämnade oss.


Mina kommentarer: En mysig berättelse om vad ett djur kan göra i ens liv - på många plan. Även fast jag föredrar hundar före katter så var det ändå en bok som jag tyckte om. Ibland var den lite seg eller tråkig men överlag tyckte jag om boken.
Betyg: 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar