tisdag 23 februari 2016

Recension: Vassa föremål

Författare: Gillian Flynn.
Uppläsare: Anna Maria Käll.
Genre: Spänningsroman.
Speltid: 10 tim 26 min.
Förlag: Word Audio Publishing.
Utgivningsår: 2014.
Utläst: 23 februari 2016.

Info: På sin chefs begäran beger sig Chicagojournalisten Camille Preaker till sin hemstad Wind Gap i Missouri för att rapportera om fallet Natalie Wood, en tioårig flicka som är spårlöst försvunnen. Året innan kidnappades nioåriga Ann Nash under liknande omständigheter och hittades kort därefter mördad.
Camille har inte satt sin fot i hemstaden på åtta år och bävar inför att återse sin mor Adora. Relationen har alltid varit ansträngd och Camille inser snart att ingenting har förän drats; Adora håller henne på avstånd så som hon alltid gjort, samtidigt som hon verkar närmast besatt av att ta hand om Camilles tretton åriga halvsyster Amma, en bedårande men också manipulativ flicka som på ett märkligt sätt håller hela den lilla staden i sitt grepp.
Camille börjar intervjua de försvunna flickornas anhöriga, men i takt med att pusselbitarna faller på plats tycks sökandet efter sanningen på ett oroväckande sätt leda henne tillbaka till den egna familjen, till ett sårigt förflutet som nu till slut hunnit ikapp henne.


Mina kommentarer: En rätt hemsk och oroväckande historia. Jag mådde dåligt när jag läste den men den är också väldigt spännande så jag ville hela tiden veta hur boken skulle sluta. Den var riktigt bra men hemsk och sorglig.
Betyg: 5.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar