måndag 7 januari 2013

Recension: Femtio nyanser av honom

Författare: E L James.
Genre: Romance.
Antal sidor: 556.
Utgivningsår: 2012.
Förlag: Norstedts.
Serie: Femtio nyanser del 1.
Utläst: 7 januari 2013.

Huvudpersoner: Christian Grey och Anastasia Steele.
Handling: När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.

Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.

Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...


Mina kommentarer: Ju längre jag kom i boken desto mer fast i storyn blev jag. Jag ville veta mer och mer. Sexscenerna var kittlande ibland. Men det som jag blev mest fast vid var deras känslokamp - den ena alldeles förälskad och den andra innesluten och rädd. Hur dem kämpade med sina respektive känslor, att hålla ihop. Vid ett tillfälle i slutet av boken när allting nådde sin topp grät jag. Deras känslostorm hade blivit min och jag var så inne i handlingen att jag blev alldeles känslosam. När jag läst ut boken kände jag mig helt slut och omtumlad. Den var riktigt bra även fast den hade sina brister här och var.
Betyg: 4. (Boktipsets betygsestimat: 4,0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar