måndag 4 mars 2013

Recension: Viskleken


Författare: Arne Dahl.
Uppläsare: Johan Rabaeus.
Speltid: 16 tim 27 min.
Förlag: Bonnier Audio.
Utläst: 4 mars 2013.
Serie: Opcopgruppen 1.

Info: Öppnare gränser har förändrat Europas brottslighet. Därför startas Opcop, en ny och än så länge hemlig operativ enhet inom Europol. Flera svenskar, med den rutinerade kriminalaren Paul Hjelm i spetsen, ingår i den nya gruppen. Med säte i Haag och med kontakter i Europas alla hörn ska man bekämpa internationell brottslighet. Men trots att all information rörande Opcop är konfidentiell, verkar någon ha läckt: ett lik, arrangerat i en bisarr ställning, påträffas utanför London, och i kroppen finns ett meddelande riktat till gruppen.
En möbelföretagare i Nacka gör affärer med den italienska maffian, en amerikansk tradingbank flyttar gigantiska pengasummor, anställda i en kinesisk möbelfabrik är sjuka, och under ett toppmöte i London sluddrar en döende man en märklig fras i Arto Söderstedts öra. På något sätt hänger allting ihop.

Mina kommentarer: En rörig historia med för många personer att hålla reda på. Trots att det var många timmar att lyssna så visste jag ändå inte vem som var vem och vem som hörde ihop med vem när jag lyssnat klart. Historien i sig var nog bra men den fick inte komma fram på rätt sätt i och med det röriga. Denna tragglade jag mig igenom för att kunna bocka av ett namn på boktolvan. Vet faktiskt inte om jag kommer lyssna på andra boken i denna serien. Denna var inte något för mig, tyvärr.
Betyg: 2 (Boktipsets betygestimat: 3,1)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar