söndag 10 april 2016

En smakebit på Søndag: Fangirl


Denna veckan har gått sjukt fort och jag tyckte att det var nyss jag skrev ett En smakebit på söndag-inlägg. Jobbat i veckan, var ledig igår och jobbade lite idag igen. Vi har haft fullt upp med att tapetsera fondvägg, möblera om, flytta runt och städa. Helt slut har jag varit om dagarna. Nästa vecka blir det att fortsätta städa och fixa lite då vi ska ha 2 årskalas för dottern nästa helg. Fullt ös hela tiden tycker jag.

Här kommer en smakbit från sidan 21-22, kapitel två ur boken Fangirl:

"När människor vaknar i en främmande omgivning i böcker så upplever de alltid ett vilset ögonblick då de inte vet var de är.
Det hade Cath aldrig råkat ut för. Hon kom alltid ihåg var och när hon hade somnat.
Men det kändes ändå konstigt att höra sin gamla vanliga väckningssignal på det här sprillans nya stället. Ljuset i rummet var underligt - för gult för att vara morgon - och över hela studenthemmet låg det en lukt av rengöringsmedel i luften. Hon visste inte om hon skulle kunna vänja sig vid den. Hon tog mobilen, stängde av väckningen och kom på att hon inte hade mässat till Abel än. Hon hade inte ens kollat vare sig mejl eller FanFixx-kontot innan hon gick och lade sig.
Dag 1, skrev hon till Abel nu. Mer senare, pok osv.
Den andra sängen var fortfarande tom.
Det skulle hon kunna vänja sig vid. Reagan kanske skulle vara i pojkvännens rum hela tiden. Eller i hans lägenhet. Han såg äldre ut, han bodde säkert på stan ihop med tjugo andra killar, i något fallfärdigt hus med en soffa ute på gräsmattan.
Trots att Cath hade rummet för sig själv kändes det inte tryggt att klä på sig där. Reagan kunde ju komma in när som helst - eller Reagans kille… och någon av dem kunde vara ett mobilkamerapervo. 
Cath tog med sig kläderna till korridorbadrummet och klädde på sig i ett toabås. Vid tvättställen stod en tjej som gjorde desperata försök att ta vänskaplig ögonkontakt. Cath låtsades att hon inte märkte det.
Hon blev klar så snabbt att hon hade god tid på sig att gå och äta frukost men vågade inte försöka med kafeterian. Hon visste ju inte var den låg och hur den funkade…
De knepigaste reglerna i nya situationer är de som ingen tänker på att förklara för en (och som man inte kan googla). Typ: var börjar kön? Vad får man ta? Var ska man stå… och var ska man sitta? Vart går man när man har ätit färdigt? Och varför stirrar alla på en?
Skitsamma.
Cath öppnade en kartong med proteinbars. Under sängen hade hon skjutit in fyra kartonger till plus tre jätteburkar med jordnötsmör. Om hon hushållade med det där skulle hon kanske inte behöva tackla kafeterian förrän i oktober.
Medan hon tuggade i sig en bar med carob och havre fällde hon upp datorskärmen och klickade fram FanFixx-kontot. Det fanns en hel hög med nya kommentarer på sidan, alla från folk som var förtvivlade för att Cath inte hade lagt ut något nytt kapitel dagen innan.
Hej alla, skrev hon. Förlåt för igår. Första dagen på college, familj osv. Kanske inget idag heller. Men jag lovar komma igen på tisdag och till dess har jag planerat något ovanligt läskigt. Peace… Magicath."

8 kommentarer:

 1. Håller på med Eleanor & Park av Rowell just nu och tycker den är rätt så bra. Är rätt så nyfiken på Fangirl också :) Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Har läst Eleanor & Park och är sugen på att läsa mer av Rowell.

  SvaraRadera
 3. Har inte läst Fangirl. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. har inte läst något av Rowell ännu. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Den här skulle jag vilja läsa, tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Har läst Eleanor & Park och kan nog tänka mig att läsa mer av henne.

  SvaraRadera
 7. Det känns lite som att jag kanske borde läsa något av Rainbow Rowell ;)

  SvaraRadera