måndag 20 augusti 2012

Recension: Bedragen

Författare: Katerina Janouch.
Uppläsare: Lia Boysen.

Speltid: 11 timmar 37 minuter.
Förlag: Piratförlaget.
Utläst: 20 augusti 2012.
Serie: Cecilia Lund 1.

Info: Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf samt hus i en trevlig förort. Varje dag är fylld till brädden men hon är ganska nöjd. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli – eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen – och vem som bedrar.

Mina kommentarer: En bok i ungefär min smak, väldigt bra blandning mellan jobb och vardag. Kul att läsa om en emellanåt kaosartad vardag med barn och inte bara sockersött och väluppfostrat. Sen lite spänning inkastat mitt i allt. Jag tycker om att läsa och se om förlossningar så just denna boken passade mig bra. Jag tänker läsa andra boken också.
Betyg: 4. (Boktipsets betygsestimat: 3,7)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar