tisdag 14 augusti 2012

Recension: Det du inte såg

Författare: Patrik Sjöberg med Markus Lutteman.
Uppläsare: Jakob Eklund
Speltid: 13 timmar 48 minuter
Förlag: Norstedts
Utläst: 12 augusti 2012

Info: Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända och framgångsrika idrottsmän genom tiderna. Men bakom den hårda fasaden vilar ett mörker. Först nu är Patrik redo att dela med sig. 
1987 hoppade höjdhopparen Patrik Sjöberg 2,42 på DN-galan i Stockholm. Detta gjorde honom till innehavare av världsrekordet i höjdhopp. Fortfarande är Sjöberg världens näst bäste höjdhoppare genom tiderna, endast slagen av Javier Sotomayor. 

Men vem är egentligen Patrik Sjöberg? Många av oss minns en överlägsen idrottsman, kaxigt rökande en cigarett mellan hoppen. En man vi, då och nu, känner som bufflig, frispråkig och rakt på sak. En idrottsvärldens rockstjärna. Men hur kom han dit? 
I denna nya memoar berättar Patrik Sjöberg för första gången sin historia, ärligt, rakt och öppenhjärtigt. Och det visar sig att den innehåller mer än vad någon av oss kunnat ana. 


Mina kommentarer: Intressant att läsa bakom alla tävlingar och tidningsrubriker. Det som jag tyckte var negativt var allt snack om pengar - vad som än hände i Patriks liv så handlade det om pengar. Tävlingar - hur mycket han tjänade, privat - hur mycket han gjorde av med på olika saker och vid olika tillfällen. Kan bli lite mycket och då drar det ner det andra som faktiskt var bra och som man ville veta mer om.
Betyg: 3 (Boktipsets betygestimat: 4,3)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar