fredag 17 augusti 2012

Recension: Istället för dig

Författare: Sofie Sarenbrant.
Uppläsare: Marie Richardson.
Speltid: 7 timmar 32 minuter.
Förlag: Damm förlag.
Utläst: 16 augusti 2012.
Serie: Brantevik 2.

Info: Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.

I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om sin bror.

Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur.

Mina kommentarer: En bra bok, spännande. Slutet överaskade mig totalt. Trodde verkligen inte att det skulle bli så - vet inte om jag är missnöjd men det känns bara rätt snopet. Men ettan - Vecka 36, var helt klart bättre. Hoppas på att denna boken bara var ett mellanspel till den tredje boken och att den ger lite mera svar och reder ut allting. Tänker helt klart läsa den tredje bok - Vila i frid.
Betyg: 3. (Boktipsets betygestimat: 3,6)

2 kommentarer:

  1. Jag har fått för mig att Vila i frid inte är en fortsättning, jag trodde först det var en triologi men läst någonstans att så är inte fallet.

    SvaraRadera
  2. Såg nu att den tredje handlade om något helt nytt och med nya personer. Synd tycker jag. Det hade varit roligt med en tredje bok - en fortsättning.

    SvaraRadera