söndag 9 december 2012

Recension: Monster

Författare: Micael Dahlén
Genre: Biografi
Förlag: Volante

Huvudpersoner: Issei Sagawa, Peter Lundin, Dorothea Puente, Wayne Lo, Charles Manson.
Handling: I Micael Dahléns nya bok får du bland annat möta Charles Manson och den japanske kannibalen Issei Sagawa: sammanlagt fem av världens mest kända mördare med skrämmande historier som spänner över ett halvt sekel.

Fem monster. Och en författare som träffat dem alla. Micael Dahlén har utforskat en värld fylld av blod och död - men också av pengar, kärlek och kändisskap. Han har korsat tre kontinenter på jakt efter svar. Hur är det möjligt att människor upphöjts till världskändisar genom att mörda? Varför är vi så fascinerade av mord och mördare - i de mest sedda filmerna, i de mest lästa böckerna, i våra egna tankar?


Mina kommentarer: Det var intressant att läsa om de olika mördarna, deras bakgrund och hur deras brott gick till. Men det andra var inte ett dugg intressant. Alldeles för mycket fakta för min del. Han berättade ingående och väldigt mycket om sitt arbete runt omkring, olika undersökningar han gjort och om hans tankar. Det var för mycket med sånt och där tappade han mig. Trodde att den skulle handla mer om mördarna och fakta om dem än om författarens egna tankar. Jag tyckte att författarens egna tog mer plats än faktan om mördarna och deras brott.
Betyg: 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar