tisdag 11 december 2012

Recension: Sju jävligt långa dagar

Författare: Jonathan Tropper.
Genre: Roman.
Förlag: Gilla Böcker.

Huvudperson: Judd Foxman.
Handling: "Mitt äktenskap slutade på det gamla vanliga sättet: med cheesecake och ambulans."

På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna.

Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek.


Mina kommentarer: En väldigt underhållande bok. Trots att det är så många människor och deras liv i rullning blir det aldrig svårt att komma ihåg vad som hade med vem att göra. Det händer något hela tiden med någon eller alla. Ena stunden var det något riktigt glädjande och kärleksfullt och sen bara några sidor senare var det massa tårar och slagsmål. Helt underbart! En mycket härlig bok att läsa, man hinner inte direkt tröttna även fast det var lite segt i början innan allt sätter igång men kommer man bara över det hindret så kan man inte sluta läsa.
Betyg: 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar