lördag 29 juni 2013

Recension: För då minns jag kärleken


Författare: Charlotte Alfvin.
Genre: Biografi.
Antal sidor: 213.
Utgivningsår: 2011, 2012 (mitt).
Förlag: Månpocket.
Utläst: 29 juni 2013.

Info: Aldrig mer - vad betyder aldrig? Betyder det att jag aldrig kommer att få krama honom igen? Aldrig mer få se hans leende? Det kan inte vara sant det som mamma sade, att det är definitivt nu. Att det inte längre finns något "tänk om" att hoppas på och hålla fast vid. Det måste vara fel, ett missförstånd. Det måste vara någon annan än Jacob som de har hittat.

Det har snart gått sju år sedan Charlotte och Jacob drabbades av flodvågen i Thailand. I boken berättar Charlotte med hjälp av sin barndomsvän, journalisten Minna Tunberger, om vägen tillbaka. Om hur hon förlorade sin pojkvän och själv var mycket nära att dö.

Vi får möta föräldrar, syskon och kompisar. Följa med till sjukhusen i Thailand och Sverige. Känna av de prövande stegen mot ett bräckligt vardagsliv, då traumat när som helst kan göra sig påmint och ta över kroppens reaktioner. Förnimma apatin, avstängdheten och desperationen när försöken att gå vidare i livet förblir fruktlösa. Läsa om mötet med psykologen Göran, det som blir vändningen, och som till sist ger Charlotte de verktyg hon behöver för att ta sig ur det destruktiva mönstret och börja leva igen. Det är en skakande berättelse om djupaste förtvivlan och bottenlös sorg - en stark personlig skildring som trots allt skimrar av hopp och ny livslust.


Mina kommentarer: En stark berättelse om att själv vara nära att dö samtidigt som man förlorar sin älskade. Bitvis var den riktigt jobbig att läsa men det fanns även ställen där man kunde känna författarens lycka och glädje över stora som små saker. Intressant att läsa om hennes kamp för att kunna leva, inte bara överleva.
Betyg: 4.

1 kommentar:

  1. Tack för dina fina ord! Du påminner mig om varför jag påbörjade det galna projektet med att skriva en bok. För att beröra och påminna om att kärleken är det viktigaste. Alla har vi vår egen berättelse och väg att vandra...
    Love is all, Charlotte Alfvin

    SvaraRadera