måndag 3 juni 2013

Recension: Jag kommer sen...


Författare: Eva Wiklund.
Genre: Biografi.
Antal sidor: 414.
Utgivningsår: 2011.
Förlag: Pocketförlaget.
Utläst: 3 juni 2013.

Info: Natten till den 30 oktober 1998 förändrades för alltid Göteborg och diskoteksbranden blev ett allmänt begrepp. Det var även natten då Anne-Britt Söderberg förlorade sin dotter Johanna och påbörjade den mödosamma vägen tillbaka till ett gott liv. 

Jag kommer sen är en dokumentärroman som tar sin utgångspunkt i Anne-Britts liv och man får följa henne förbi Johannas skrynkliga fötter på bårhuset, genom de mörka nätterna med tårar, kamp och förtvivlan men också fram till förlåtelse och nytt mod. Till en helt ny inriktning i livet.

Boken är även en djupdykning i historien kring en av Sveriges värsta katastrofer i modern tid. Den baseras på två års research och intervjuer med överlevande ungdomar, brandmän, chefsåklagare, kommunens stödpersonal, advokaten Thomas Bodström med flera. Jag kommer sen är en stark berättelse skildrad med mycket värme och hopp och är den första dokumentärromanen om diskoteksbranden. 


Mina kommentarer: En gripande bok. Man får lära känna Johanna hur hon var som liten och en bit in i tonåren. Sen tar hennes liv abrupt slut då hon dör i diskoteksbranden i Göteborg. Man får läsa om hur hennes familj går vidare i sorgen och vad dem gör i sina liv upp till 10 år efter katastrofen. En mycket bra bok om sorg, saknad och kärlek.
Betyg: 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar