söndag 2 juni 2013

Recension: Förr eller senare exploderar jag


Författare: John Green.
Genre: Ungdom.
Antal sidor: 200.
Förlag: Bonnier Carlsen.
Utläst: 27 maj 2013.

Info: Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan. 
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö). Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. 
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k. 
Det här är en berättelse om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.

Mina kommentarer: En väldigt sorglig bok samtidigt som den är lika kärleksfull. Jag blev alldeles varm i kroppen när jag läste om deras kärlek. Jag blev tårögd när jag läste om deras kamp för att få leva och bli friska, deras kamp mot cancern och kampen för kärleken och livet. En mycket bra och känslofull bok.
Betyg: 5.2 kommentarer:

  1. Usch vad jag grät vissa stunder i boken men det var så mycket glädje i all kamp så man blev super rörd! Jag gillar verkligen För eller senare exploderar jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis som jag. Satt med tårar i ögonen när det var så sorgligt men jag kände även kärlekspirr i magen när allt var helt fantastiskt fint.

      Radera