söndag 13 mars 2016

En smakebit på søndag: Pastor Viveka och tanterna


Det var ett tag sen jag var med i En smakebit på søndag. Men det är alltid kul med sånt här. Idag har jag jobbat i 4 timmar och jag tog med mig äldsta sonen till jobbet. Det tyckte han var kul. Skönt att slippa småsyskonen en stund och att få vara "själv" med mig. Nu blir det att ta det lite lugnt tills det är dags att äta middag. Imorrn är det dags för jobb, skola och dagis igen.

Nu lyssnar jag på Pastor Viveka och tanterna och det är en mysdeckare. Jag har lyssnat på en del tunga och långa böcker på sistone så jag behövde något mer lättsamt innan jag tar en tung och lång bok igen. Skönt att lyssna på något lite mindre allvarligt och som man kan skratta åt. Här kommer ett smakprov ur boken, ca 1,5 timme kvar av boken:

"Men mest tänker hon på Abbe. Hon sneglar på honom där han sitter och undrar om han minns vad som hände i bokhandeln. Hon minns det i alla fall. Hon minns att Abbe höll om hennes armar och kysste henne länge. Det borde aldrig ha hänt. Det var ett misstag alltihop. Ett visserligen ljuvligt men ändå hemskt misstag. 
Dessutom mår Abbe inte bra. Det blev ju verkligen uppenbart då dem träffades på tunnelbanan. Hon är faktiskt pastor. Hon borde inte sitta här och tänka på att kyssa Abbe när det han egentligen behöver är hjälp. Han sitter väldigt nära. Det vore så enkelt och luta sig en aning åt höger. Bara nån centimeter att luta sig mot Abbe. Känna hans arm mot sin. Hans styrka. Hon skulle behöva någons styrka men det går inte. Det går bara inte. 
Det bästa man kan göra med en frestelse är att ge efter för den har Viveka läst någonstans. Det var något i den stilen i alla fall. Den som har sagt det måste vara helt dum, tänker Viveka. Hon inser att det förmodligen är tänkt att vara roligt. Men det är inte roligt. Sanningen är den att man alltid måste välja och man måste vara medveten om att man väljer. Man kan inte ha ett livslångt äktenskap i kärlek och trohet och samtidigt flytta sig den där centimetern som det innebär att luta sig mot Abbe. Ibland kan allting handla om en centimeter." 11 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Tycker att denna verkar trevlig.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Den har jag nyss läst.

  SvaraRadera
 3. Detta är en bok som jag är riktigt nyfiken på. Verkar som en härlig bok! Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Den här har jag tänkt att jag ska lyssna på framöver, verkar mysig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten, allt ser väldigt härligt ut! :)

  SvaraRadera
 6. aldrig hört talas om. mysdeckare kan vara skön avkoppling. tack för smakebiten

  SvaraRadera
 7. Jag har precis lyssnat på denna, och jag tyckte om den. Lite som en modern Morden i Midsomer.. Med en kvinnlig pastor som huvudkaraktär. ;)

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Den här boken är jag rätt nyfiken på.

  SvaraRadera
 9. Åh den här verkar mysig :)

  SvaraRadera
 10. Den här är jag lite, lite nyfiken på :)

  SvaraRadera