torsdag 10 mars 2016

Recension: Skymningsflickan

Författare: Katarina Wennstam.
Uppläsare: Alexandra Rapaport.
Genre: Spänningsroman.
Speltid: 10 tim 45 min.
Förlag: Bonnier Audio.
Utgivningsår: 2015.
Serie: Charlotta Lugn del 4.
Utläst: 9 mars 2016.

Info: Vad har hänt med flickan som kommissarie Charlotta Lugn träffar på i skymningen? Hon som skriker nätterna igenom, hon som skär sig och inte verkar vilja leva. Vem tror på den som ljuger ibland? Vem tror på Molly?
Charlotta Lugn, som går hemma sjukskriven, och advokat Shirin Sundin gör det. De bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Molly. Det är dags för flickan att få upprättelse.
Samtidigt är det någon som riktar hot mot en gymnasieskola. Allvarliga, dödliga hot. Mardrömmen om en massaker i en svensk skola skulle kunna bli verklighet.
Kort därefter hittas en elev mördad på skolans toalett. Jakten på gärningsmannen leder polisen åt flera håll och ett av spåren tycks peka tillbaka på Molly, och hennes döda väninna Miranda.


Mina kommentarer: Bra, viktig, skrämmande, hemsk. Jag gillar Charlotta och Shirin. Alla borde läsa Wennstams böcker. Men det var några saker som jag inte riktigt fick ihop, hur några personer och händelser hängde ihop med varann eller om de ens gjorde. Så denna boken lämnade några frågetecken eller så var det bara jag som inte fattade.
Betyg: 4.

1 kommentar:

  1. Jag har inte läst någonting av Wennstam :P Kanske borde göra det!

    SvaraRadera