fredag 4 mars 2016

Recension: Sista brevet från din älskade

Författare: Jojo Moyes.
Uppläsare: Gunilla Leining.
Genre: Roman.
Speltid: 12 tim 31 min.
Förlag: Printz Publishing.
Utgivningsår: 2015.
Utläst: 3 mars 2016.

Info: London 1960. När Jennifer Sterling vaknar upp på sjukhus minns hon ingenting inte den tragiska bilolyckan som gjort att hon hamnat där, inte sin man, inte ens vem hon är. Hon känner sig som en främling i sitt eget liv. Tills hon råkar hitta ett passionerat brev, undertecknat B, som ber henne att lämna sin man.

Många år senare, 2003, hittar journalisten Ellie samma gåtfulla brev i arkivet på tidningen där hon arbetar. Hon blir besatt av historien bakom, och hoppas att den ska kunna återuppliva hennes haltande karriär. Om dessa två älskande fick ett lyckligt slut, kanske hon också kan bringa reda i sitt eget komplicerade kärleksliv? Ellies sökande kommer att skriva om historien och hjälpa henne att inse sanningen om sin egen, moderna romans.

Mina kommentarer: Nja, denna kunde ha varit bättre. Den var väldigt rörig och det var svårt att hålla reda på när det var dåtid och nutid och vilken person det handlade om. Det var en härlig kärlekshistoria men önskar att det hade varit lättare att hänga med i de olika bytena. Det bästa var den sista timmen för då hade dåtiden hunnit ifatt nutiden och det var inte lika rörigt, jag hängde med och jag fick reda på hur det hade gått för kärleksparet. Så trist att den inte var lättare att lyssna på.
Betyg: 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar