fredag 25 mars 2016

Recension: Rosengädda nästa!


Författare: Emma Hamberg
Uppläsare: Emma Hamberg.
Genre: Roman.
Speltid: 8 tim 17 min.
Förlag: Piratförlaget.
Utgivningsår: 2013.
Serie: Rosengädda 1.
Utläst: 24 mars 2016.

Info: Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.


Mina kommentarer: Underbar bok. Mysig, härlig. Väldigt trevlig som fick mig att tänka på något annat när det var ett par jobbiga dagar. Jag blev riktigt sugen på att veta vad som hände efter att boken tog slut så jag tror nog att inom en snar framtid få ta tag i andra delen i denna serien.
Betyg: 5.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar