lördag 5 mars 2016

Veckans bokbloggsjerka

Veckans fråga i Bokbloggsjerka:
Vad tycker och tänker vi om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort.

Svar:
Jag har alltid älskat bokrean men i år känner jag mig inte lika på hugget. Har kollat lite när jag gått förbi ett reabord i mataffärerna men då jag är inne i en period nu då jag endast lyssnar på ljudböcker så känns det onödigt att fylla bokhyllan med ännu mer böcker som jag ändå inte kommer läsa. Men jag kollar gärna efter nya härliga fynd till barnen som alla tre älskar att lyssna när man läser högt. Dessutom har min snart 7 åriga son precis lärt sig hur man får ihop orden, hur de låter och läsa lättare meningar så nya intressanta böcker för att fånga upp hans egna läsintresse är alltid kul.

Jag har hittat två böcker på bokrean hittills - Dinoleken av Helena Bross till äldsta sonen att läsa själv och Ingrid och Ivar firar jul av Katerina Janouch till dottern (Ingrid är en stor favorit här hemma bland flera av barnen). Kanske springer jag på flera bokfynd framöver men i år är intresset svalt från min sida.

Annars tror jag ändå att intresset för bokreor är stort vare sig det är i en affär eller på internet. Men visst är det smidigare att sitta hemma framför en dator och klicka hem fynd än att ta sig till en affär och trängas med andra.

5 kommentarer:

 1. Ja jag köper oxå en del böcker åt barnen men försöker dra ner mitt egna antal jag läser så försöker begränsa mig även om det är bokrea.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen är det lite roligare att hitta nytt till barnen. Onödigt att köpa böcker som man ändå inte kommer läsa.

   Radera
 2. Barnböcker måste ju vara bra att passa på att fynda, de brukar ju vara jättedyra.

  SvaraRadera
 3. Ja jag älskar att fynda barnböcker för ja de är rätt dyra tråkigt nog.

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte också passa på att fynda barnböcker till vår 10- respektive 11-åring, men det blev inga på rea, utan till ordinarie pris istället... Våra tjejer gillade Bing-böckerna och sådana böcker med luckor som man öppnar när de började läsa själva. Då blev det inte så mycket text på en gång, och litet spännande att öppna luckorna och se vad som doldes bakom (+ en paus i själva läsandet) Sedan blev det LasseMaja-böckerna innan de nu läser litet vad som helst. Spännande med barn och läsning, de utvecklas så snabbt. I våra barns skola har de så kallat läskontrakt, vilket innebär att de läser högt för en vuxen (eller att en vuxen läser högt för dem till de själva kan läsa) 15 min per dag, måndag-torsdag. Boktiteln och ibland hur det går med läsningen skrivs in i en bok och lämnas till läraren varje vecka. Särskilt kommentarerna som vi själva skrivit om hur det går är väldigt roligt att ha kvar, man glömmer så fort. Jag har till exempel skrivit om när Jackie upptäckte skillnaden mellan en punkt eller tre punkter efter varandra. Det var ett aha-ögonblick för henne :)

  SvaraRadera